Reissuvinkit Pietariin

Onko suunnitelmissasi lähteä käymään Pietarissa? Kaupunki hurmaa upealla arkkitehtuurillaan ja katuja halkovilla joillaan. Tässä muutama vinkki jotka olisivat auttaneet minua omalla reissullani kyseiseen kohteeseen:

1. Pois pääkadulta!
Nevsky Prospect, Pietarin lähes viisikilometrinen pääkatu, pitää varrellaan toki jos minkämoista raflaa ja putiikkia, mutta ne oikeasti hyvät mestat löytyvät kun uskaltautuu vähän kauemmas ihmisvilinästä. Kuten kaikkialla muuallakin, myös Pietarissa halvemmat, coolimmat ja paremmat mestat ovat siellä missä paikalliset käyvät – eli siellä missä turistit tyypillisesti eivät.2. Kysy respasta vinkkejä
Etenkin Pietarin ravintolatarjonta on erittäin vaihtelevaa, ja itsekin tuhlasin monta lounasta ja päivällistä istumalla vähemmän hyvissä paikoissa. Paras ravintolaelämys saatiin, kun paineltiin suoraan hostellin respaan kysymään neuvoa – ja siellä istunut huippukiva mieshenkilö oli vieläpä ylitsevuotavan innokas auttamaan! Saimme pöytävarauksen ja ilmaiset shotit – ja kaikin puolin parhaan ravintolaelämyksen koko reissun aikana. Kannattaa siis luottaa paikallisiin enemmän kuin omaan intuitioon.

PS. Se erityisen kokemisen arvoinen rafla on nimeltään Taste to Eat – kantsii kokeilla!
3. Varaa aikaa ruokailuun
Ravintoloihin ei kannata mennä kiireessä, ainakaan jos et puhu sujuvaa venäjää. Iso osa tarjoilijoista ei osaa tai halua puhua englantia, ja monesti palvelu oli hidasta ihan vaan siksi ettei kukaan tarjoilija tuntunut haluavan tulla lähellekään meitä. Monesti ruoat myös tuotiin pöytäseurueelle eri aikaan – jopa niin että yksi oli syönyt kaksi ruokalajia ennen kuin toinen sai ensimmäistäkään – ja kun kaikki lopulta saivat safkansa kurkusta alas, piti laskua odottaa vähintään yhtä pitkään. Pietarilaisilla muuten on odotus, että kaveriporukatkin maksavat laskun yhdestä pussista: jos siis haluatte maksaa erikseen, kannattaa siitä mainita jo tilausta tehdessä!4. Shoppailupettymykset
Itse en ole kummoinenkaan reissushoppailija (tai shoppailija ylipäätään), mutta Pietaria ei juuri voi ainakaan vaateparatiisina kehua. Keskustan välittömässä läheisyydessä on lähinnä design-putiikkeja joissa halvimmatkin hinnat ylittävät budjettini reippasti. H&M:n kaltaisia halpakauppoja löytyy metromatkan päästä, mutta toisaalta minua ei kiinnosta hakea ulkomailta samoja rättejä jotka voin saada kotikylästäkin. Sen sijaan kosmetiikkaa saa Suomen hintatasoa halvemmalla. Ja vodkaa tottakai.


Pietari on kaupunkikohteena varsin passeli: sopivan eksoottinen Eurooppa-matkailuun tottuneelle suomalaiselle mutta kuitenkin vielä riittävän lähellä omaa kulttuuria että uskaltaa liikkua ulkona suhteellisen huolettomasti. Itselleni tosin riittävä tällaisena viiden päivän ekskursiona – ja jälleen kerran varmasti hienompi kokemus kesäkuukausina!

Kommentit

Suositut tekstit